Wednesday, January 21, 2015

3rd Trimester

Alhamdullilah...
Its been 26 weeks atau 6 bulan setengah..
Perjalanan panjang baby H di alam rahim...
Tapi bagi aku ehhh dah 26 weeks..
Rasa macam baru g checkup last month, this month kena checkup lg..

Enter fasa ketiga nie excited lebih sikit nak prepared barang-barang baby..
(Walaupun hakikatnya ibu xbeli one single things pun lagi barang)
Bukan tak nak prepared atau pakai apa yg ada aje.
Tapi ntah kenapa ntah...mungkin preggy kalini lain skit kot.
Masuk fasa ketiga nie aku rasa cm dh sarat sgt sgt..

Kerap sakit ari ari..
Kadang sampai xboleh jalan..
Kaki tegang cm perut besar 9 bulan..
Mengah jangan cakap la, mmg x cukup nafas
Tambah if balik kerja tergesa2 fetch Imani ngn Zafhran..
Masuk je rumah xsempat salin baju bukak tudung,
Anak2 dah mintak susu la, makan la, nak main game la. 
Mengugat kesabaran kdg2..
Rasa cam nk sedut satu tong oksigen..

Berbalik pada kesakitan...
Dah berapa kali jadi tapi on off..
Biarkan aje. normal kot. sbb perut dh besar then dukung Imani lagi.
Tapi bila smpai satu tahap sakit tue buat aku susah nk jalan.
(Ibarat penguin tue pun jalan laju dr aku)
Nak tak nak pikir2 kan better consult doctor apa puncanya.
Takut jugak nearly 7 months.

If baby turun ke..
Lahir premature ke..
Dah bersalin swasta..
Jenuh la nk berbayar if baby kena stay in incubator cz premature..
Macam macam la otak aku ligat berpusing..

So nak tak nak consult doctor Tan.
Gynea @ Pantai Hospital.
Memandangkan aku sakit bahagian kanan, 
Dr risau samada cz preggy atau apendix.
so check2. Alhamdullilah bukan apendix.
Mungkin sbb aku banyak dukung Imani,
Kerja pun jalan banyak. 
According dr Dr Tan sbb urat tepi rahim tertarik.
Alhamdullilah. Lega.

Dah alang alang masuk 3rd trimester
Mintak Dr scan 4D skali.
If rezki dapatla capture wajah baby klu baby behave in right position kan.
Andddd.... taraaaa...i can see u syg..




Plz stay in my womb till right timing baru keluar jumpa Ayah, Ibu, Abang ngn sis Imani ya.
Mudahkan urusan Ibu, jd anak soleh. Amin. We LUVS u baby H. 





3 comments:

arezura said...

It's a boy ya!! InshaAllah moga2 jadi anak yg soleh....

Lusi said...

Hai :)

Saya nyaman banget di penginapan Ko Adrian & isterinya Meliana Panjaitan (orang Indonesia). Penginapan mereka di apartemen Mewah Court yang di depan Lam Wah Ee. Facilitasnya lengkap. Tempatnya bersih. Cocok untuk mereka yang ikut program bayi tabung. Suami isteri itu ramah juga.

Ini kontak mereka.

Adrian +6012-903 6135 (pin BBM 58BCC900)
Meliana Panjaitan +6016-459 0494 (pin BBM 58AB3D42)

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)