Friday, November 20, 2009

Melepaskan GERAMMM...

arini aku tension gila...
so sapa2 jgn cari pasal dh ngn aku..
kang xpasal2 kena maki free je...

ekceli cmnih crita dia...
aku mmg dh ade dgr rumourse sebelum nih yang aku
akan kena tranfers ke department lain...
tapi aku buat dek je..sbb bos aku sndri kata nk pertahankan aku...
dia perlukan aku kt department nih..

so alih2..arini HR bagi surat suh aku tranfers terus isnin nih...
masalahnya bukan aku xmau tranfers...
tapi bila aku kena tranfers g department tue..gaji aku makin kurang..
sbb department skang nih aku ada allowance...
bila tranfers allowance suma xde dh...
cmne aku nk survive dh ada anak ngn gaji yg makin kurang...
klu makin naik xpelaa jugak...
dhlaa anak aku injection swasta..susu pun alahaii tin kecik rm60++...
sebulan 3tin.
matilah aku...

aku pun apa lae laju je airmata nih kuar arini..dh xde mood nk keja
ngn company cm barua nih...
diowang xsedar klu bukan bapak aku yg bagi info tentang projek...
xde nya projek diowang nk running..company nih pun takan wujud...
kuang hajor nya cina cam bangkai...
bila duk penang cmnihlaa...melayu asyik kena tindas ngn cina yang perangai cam bangkai...
so sekarang aku perlu carik keja lain...
masalahnya bukan senang nk carik keja...suma nk cina jugak..
aduhaii...
Ya allah kuatkan laa iman aku menempuh dugaan Mu ini....
kesian anak aku...suami aku...
aku keja sebab nk menolong diowang nk menyenangkan diowang..
nih alih-alih jd cmnih...
aku selalu berdoa supaya Allah murahkan rezki anak aku...
insyaallah...
aku kena kuat nih dugaan tuk aku...

p/s:sowy bebanyak ayat yg aku guna...kasar...aku betul tension nk melepas geram....

4 comments:

Sarah Rahim said...

salam ida...thanks tag kite..btw byk2 kn bersabar ya,Allah nak duga kita...Insyaalah murah rezki ida nnt,mudah2han semuanya di permudahkan Allah...senang dpt keje baru ya...dan dibukakan pintu rezki seluas-luasnya....Amin

Biasa la kalau keje ngan Cina...k.sarah dulu pun mcm tu gak...xley keje ngan cine lelama...bebulu... :)

MY PrECiOUs :: HaSiF ZafHRaN said...

thanx sarah..bagi kata2 semangat..tuelaa pasal klu duk penang nih asyik kena tindas,buli dan kena compete ngn cina...geramm giler...apapun mudah-mudahan doa sarah allah makbulkan amin..insyaallah :)

wanshah said...

ermm.. wan stuju sangat2 ngn sarah tu ida. wan dulu pn camtu gak. dah la nak kawin. gaji pun ciput2 jer. memang betul la wan rasa, if Allah nak bukak pintu rezeki kite, dia akan sempit kan kite dulu supaya kite betul² rasa susah. supaya bile kita senang nanti, insyAllah kite tak tinggi diri. Sebab kite pun pernah rasa susah. Allah xnak kite lalai, sebab tu dia uji kite. ida banyak besabar ek?.. insyAllah ada rezeki kat lain tu. wan doa2kan murah rezeki ida, mizi, n zafran.

MY PrECiOUs :: HaSiF ZafHRaN said...

thanx byk2 wan..bg semanga kt ieyda...mmg dh down dan geram yg teramat sgt dh nih ngn ms lee dan ronie tue...insyaallah mudah-mudahan murah rezki ida sekeluarga...amin ya rabbal alamin.... :)